dilluns, 19 de febrer del 2018

Amb finalitat científica

A micos i conills se'ls obliga a fumar fins que moren de càncer pulmonar.
Se sotmet a animals a descàrregues elèctriques fins que queden sense poder valer-se.
A conills subjectats en ceps se'ls fixen en les orelles caixes de mosques tse-tsé. A altres, sense protegir-los els ulls, els posen en aquests maquillatge per als ulls i tints per al cabell fins que els ulls se'ls úlceres.
A micos se'ls deixa morir de fam, o se'ls obliga a córrer dins de rodes i se'ls sotmet a radiació. El temps que, de mitjana, duren en això fins que moren: 37 hores.
A gats se'ls cega i castra i se'ls destrueix el sentit de l'olfacte, se'ls tallen nervis dels òrgans sexuals, i llavors se'ls sotmet a proves per veure com responen en sentit sexual.
Als animals se'ls destrueixen les cordes vocals perquè no puguin cridar.
En tan sols els Estats Units, 64.000.000 d'animals moren anualment en aquests experiments mèdics.

Alguns avenços en els drets dels animals

Si fem un ràpid repàs mental, ens adonarem que fins no fa gaire temps era comú festejar sense objeccions les destreses que un mico, elefant, ós o felí realitzava en un circ davant l'amenaçadora presència d'un entrenador.

També era un orgull i un símbol d'estatus social lluir una peça de vestir realitzada amb la pell d'una guineu o visó.

I les visites al zoològic, per veure a pobres animals entre reixes i allunyats del seu hàbitat natural eren un cita familiar que no generava massa qüestionaments.

Sens dubte, hi ha hagut canvis importants en la consciència de bona part de la població, i aquests temes s'han anat modificant per bé.